Forskelle mellem port, klode og kontraventiler

2021-05-26

Hovedforskellen mellem gate, globus og kontraventiler er anvendelsen og betjeningen af ​​hver ventil:

1) Portventil: det er den mest anvendte ventil i rørledningssystemet. Det er en generel serviceventil, der hovedsagelig bruges til skiftende applikationer, der ikke regulerer. Helt åben eller helt lukket, bruges ikke til at regulere flowet. En delvist åben portventil vil fremskynde korrosion forårsaget af merchandise i røret og vil beskadige sædet på kort tid. Portventiler er en økonomisk og effektiv måde at tilvejebringe tætningsventiler af høj kvalitet med høje temperaturtolerancer.
2) Globusventil: Globusventil bruges næsten udelukkende til regulering af flow eller flow. Derudover fungerer klodsventilen kun i en retning. For at hjælpe dig med at huske dette er der en pil på siden af ​​hver stopventil for at indikere strømningsretningen. Ved blot at dreje håndhjulet kan varens hastighed, der strømmer gennem ventilen, justeres til ethvert ønsket niveau.

3) Kontraventiler: I modsætning til klods- og portventiler fungerer kontraventiler overhovedet ikke. De bruges til at forhindre tilbagestrømning i kredsløbet, hvilket gør det til en af ​​de vigtigste komponenter i ethvert system. Kontraventiler fungerer automatisk, de fleste af dem styres ikke af mennesker eller nogen ekstern kontrol; Som et resultat har de fleste ikke ventilhåndtag eller spindel. De er to portventiler, hvilket betyder at de har to åbninger i kroppen, en til væskeindgang og en til væskeudgang og bruges i en række forskellige applikationer. Selvom de findes i forskellige størrelser og omkostninger, er kontraventiler normalt meget små, enkle eller billige.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy