Kontrolventil installationsmetode

2023-09-16

1. Gyngekontraventil: Svingkontraventilens skive er skiveformet og drejer rundt om ventilsædekanalens rotationsakse. Fordi kanalen i ventilen er strømlinet, er strømningsmodstanden mindre end løftekontraventilens. Den er velegnet til lejligheder med stor diameter med lav strømningshastighed og sjældne strømningsændringer, men den er ikke egnet til pulserende strømning, og dens tætningsevne er ikke så god som løftetypen. Svingkontraventiler er opdelt i tre typer: enkelt-skive type, dobbelt-skive type og multi-skive type. Disse tre former er hovedsageligt opdelt efter ventildiameteren. Formålet er at forhindre, at mediet stopper flowet eller tilbageløbet og svækker den hydrauliske påvirkning.

2. Løft kontraventil: en kontraventil, hvori ventilskiven glider langs ventilhusets lodrette midterlinje. Løftekontraventiler kan kun installeres på vandrette rørledninger. På højtrykskontraventiler med lille diameter kan ventilskiven være lavet af runde kugler. . Løftekontraventilens ventilhusform er den samme som stopventilens (kan bruges universelt med stopventilen), så dens væskemodstandskoefficient er større. Dens struktur ligner en kugleventil, og dens ventilhus og skive er de samme som en kugleventil. Den øverste del af ventilskiven og den nederste del af ventildækslet er bearbejdet med styremuffer. Ventilskivestyremuffen kan frit hæves og sænkes i ventilstyremuffen. Når mediet strømmer frem, åbner ventilskiven ved mediets tryk. Når mediet holder op med at flyde, åbner ventilskiven af ​​sig selv. Den falder lodret på ventilsædet for at forhindre tilbagestrømning af mediet. Retningen af ​​mellemindløbs- og udløbskanalerne for den lige-gennemgående liftkontraventiler vinkelret på retningen af ​​ventilsædekanalen; retningen af ​​mediumindløbs- og udløbskanalerne på den vertikale løftekontraventil er den samme som retningen af ​​ventilsædets kanal, og dens strømningsmodstand er mindre end den for den lige-gennemgående type.

3. Skivekontraventil: en kontraventil, hvor ventilskiven roterer rundt om stiften i ventilsædet. Skivekontraventilen har en enkel struktur og kan kun installeres på vandrette rørledninger, så dens tætningsevne er dårlig.

4. Rørledningskontraventil: en ventil, hvis skive glider langs ventilhusets midterlinje. Rørledningskontraventilen er en ny type ventil. Den er lille i størrelse, let i vægt og har god forarbejdningsteknologi. Det er en af ​​udviklingsretningerne for kontraventiler. Væskemodstandskoefficienten er dog lidt større end svingkontraventilens.

5. Trykkontraventil: Denne ventil bruges som kedelvands- og dampafskæringsventil. Den har de omfattende funktioner som en løftekontraventil og en stopventil eller vinkelventil.

Derudover er der noglekontraventilerder ikke er egnet til installation ved pumpeudløbet, såsom fodventiler, fjeder-, Y-type osv.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy